....
liptrade logo2

Wikileaks предлага $100 000 за текста на 26 глави от секретен държавен договор

Кой би си помислил, че анонимния достъп до секретна информация ще стане чрез краудсорсинг. Ето че жителите от целия свят събират пари, за заплатят на информатор, който има достъп до секретни правителствени споразумения.

 

От 2-ри юни тази година Wikileaks започна да събира финансови средства за разкриване на „Най-голямата американска тайна“. Това е текстът на договора за Транс-тихоокеанското партньорство (Trans-Pacific Partnership – TPP).

Транс-тихоокеанското партньорство е планирана за създаване международна търговско-икономическа организация, целта на която е създаването на зони за свободна търговия в Азиатско-тихоокеанския регион. Черновата на TPP бе публикувана в Wikileaks през месец ноември 2013 година.

Сега се появи информация, че САЩ подготвят аналогично Транс-атлантично споразумение за свободна търговия (Trans-Atlantic Free Trade Agreement) с Евросъюза.

Интересът към тези документи е невероятен. Wikileaks публикува първите три глави от това суперсекретно глобално споразумение, а останалите 26 глави строго се охраняват от големите корпорации и правителства. Wikileaks отскоро организира тази интересна кампания и сумата може да се окаже достатъчна за разкриване на тази тайна.

Мнозина считат, че Глобалното партньорство TPP е първото в Историята споразумение от подобен тип, в което участват 12 големи държави, включително САЩ, Япония, Мексико, Канада, Австралия и други. Целта е създаването на нов международен правов режим, чрез който големите корпорации ще могат да заобикалят местните закони, да осъществят цялостно наблюдение на Глобалната мрежа, да ограничат разпространението на лекарства без лиценз и да орежат законодателния суверенитет на по-малките държави.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »