....
liptrade logo2

Тери Майерсън съобщи подробности за разпространяването на Windows 10 след 29-ти юли

Четири седмици остават до излизането на новата операционна система Windows 10. Днес в официалния блог на вицепрезидента на Microsoft Тери Майерсън се появи съобщение, чрез което се съобщават плановете на корпорацията за разпространяване на новата ОС.

Първи финалната версия ще получат OEM-производителите. Те ще започнат да подготвят своите устройства за работа с Windows 10 и едновременно с това ще приготвят съответните драйвери за вече излезлите на пазара устройства. След това операционната система ще се появи в търговската мрежа. Продавачите ще помагат на клиентите при обновяването на компютърните устройства с ОС Windows 7 и 8.1 към Windows 10.

Ясно е, че няма как точно на 29-ти юли всички потребители да получат новата ОС и всичко ще става постепенно. Още в началото на 29-ти юли потребителите от цял свят ще могат да започнат да се обновяват до Windows 10. Всички, които предварително са резервирали получаването на новата ОС, ще получат съобщения, че тяхната компютърна система е сканирана и е (или не е) готова за обновяване. Ако не е, ще има ясен отчет, който ще съобщи какъв е проблемът – драйвер, хардуер или нещо друго).

Следва корпоративния сегмент. Корпоративните потребители също ще могат да обновяват до Windows 10 Pro от 29-ти юли, а на 1-ви август ще станат достъпни Windows 10 Enterprise и Windows 10 Education, които ще може да се изтеглят от VLSC.

Тери благодари на петте милиона участника в програмата Windows Insider, които са помогнали за създаването на Windows 10 и допълни, че тестерите ще продължат да получават обновявания.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »