....
liptrade logo2

Windows 10 Build 10240 (Official Release)

Windows 10 поставя началото на една нова ера на личната технология, предназначена да даде възможност на хората да правят уникални неща, изтъкват от софтуерният гигант.

Целта на Windows 10 е да се обединят семействата на Windows Phone, Windows PC, Windows Embedded и Xbox One, както и на нови продуктови категории като Surface Hub и HoloLens, около общо вътрешно ядро. Тези продукти ще споделят обща, „универсална“ архитектура на приложенията и Windows Store екосистема, която разширява Windows Runtime платформата, въведена с Windows 8. В Windows 10 се предвижда по-нататъшна интеграция с услуги и платформи на Microsoft, като например добавянето на Cortana (интелигентен личен асистент ), система за известия, които могат да бъдат синхронизирани между устройствата и нови функции Xbox Live. Windows 10 също ще въведе нов уеб браузър – Microsoft Edge, който ще замени Internet Explorer.
Потребителският интерфейс на Windows 10 е една еволюция на Windows 8, с акцент върху различни поведения, подходящи за различни видове устройства и наличните методи на въвеждане. За подобряване на работата с клавиатура и мишка за потребителите, Windows 10 добавя подобрено стартовото меню и виртуална десктоп система. Също позволява на Windows Store приложенията, да бъдат стартирани в прозорци или в режим на цял екран. В операционната система ще се въведат нови технологии и компоненти на системата, включително DirectX 12 и нови структури за биометрична идентификация. За разлика от предишните версии на Windows, Microsoft планира да третира Windows 10 като „услуга“, която ще получава не-критични актуализации по време на своя живот, в комбинация с периодична дългосрочна поддръжка за подпомагане на корпоративни среди. Лиценз: Безплатен (Freeware).


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »