....
liptrade logo2

Windows 10 ще поддържа технологията Host Card Emulation и ще разполага с интегриран OneDrive

В новата ОС Windows 10 ни очакват много нововъведения, като едно от тях е поддръжката на безжичните NFC-разплащанияHost Card Emulation, които разширяват възможностите на сега използваната технология за мобилни разплащания Tap to Pay.

С помощта на новата технология е възможно извършването на безжични NFC-разплащания, без да се налага използването на допълнителни приложения и специални SIM-карти. Microsoft съобщи, че вече е вградена поддръжката на Visa, Master Card и AMEX. За осъществяване на разплащането е достатъчно да се поднесе мобилното устройство към специален POS-терминал. Собствениците на Windows Phone-смартфони отдавана очакват подобна функционалност за своите устройства.
Друг нов момент в операционната система Windows 10 е дълбоката интеграция на OneDrive. През уикенда към ръководителя на програмата „Windows Insider“ бе отправен въпроса, защо не се обновява приложението OneDrive. Гейбриъл Аул отговори, че в новата ОС няма това приложение няма да го има, а OneDrive ще стане пълноценна част от операционната система.Засега не е известно какви промени предстоят в това облачно хранилище и как ще се промени синхронизацията на файловете. Мнозина считат, че интегрираната в операционната система онлайн-услуга ще работи по-добре и по-бързо, отколкото външно приложение.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »