....
liptrade logo2

Windows 10 изпреварва предишните версии по темповете на разпространение в предприятията

Microsoft не се уморява да говори за бързите темпове на разпространение на новата операционна система Windows 10 и за това, че тя се разпространява значително по-бързо от предишната ОС Windows 7. Сравняват се първите месеци след излизането на Windows 7 и Windows 10 и досега се имаше предвид предимно потребителския пазар.

Всъщност, предприятията и бизнесът са основа на благосъстоянието на Microsoft, а за разпространението на Windows 10 в този сегмент почти нищо не е известно. Малко яснота по този въпрос внесе компанията Adaptiva, която проучи мненията на бизнеса с помощта на специална анкета.

Анкетирани са 100 специалиста от IT индустрията. 64 от тях казват, че през тази година възнамеряват да въведат Windows 10 в своите предприятия. 40% от пробвалите новата ОС вече са я инсталирали на над половината от компютърния си парк.

Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »