....
WIn 7 RIP

Windows 7: време е за сбогуване

ESET предупреждава.

На 22 октомври 2009 г. Microsoft публикува една от най-успешните версии на операционната си система – Windows 7. Тя остава популярна и в началото на новото десетилетие. На 14 януари, обаче, поддръжката на Windows 7 ще бъде официално прекратена.

Защо това има значение за вас?

Защото след края на поддръжката на Windows 7, операционната система няма да получава ъпдейти. Това оставя близо 200 млн. компютъра по света без подобрения, свързани с информационната сигурност на операционната им система. С други думи: тези компютри ще бъдат оставени отворени за вече известни уязвимости и вируси.

Рискът е особено голям за бизнесите, които разчитат на остарели софтуери.

Киберпрестъпниците могат да бъдат особено изобретателни що се касае до намирането на неподдържани и остарели системи, които да атакуват. И предвид колко много хора все още разчитат на Windows 7, може да се очаква незапушените уязвимости в платформата да се превърнат в цел за експлоатиране с криптовируси и други видове атаки. А това може да доведе до спирането на цели компании.

За да ограничите риска от компрометиране на организацията ви, използването на най-новата налична версия на операционните системи, с които работят служителите ви, трябва да е сред водещите ви приоритети. За да преминете към Windows 10, трябва просто да отидете на сайта на операционната система, да свалите приложението за ъпгрейд и да инсталирате (препоръчваме да проверите дали покривате системните изисквания, преди да започнете с процеса).

Ъпгрейдът на операционната ви система е първата  стъпка, но не и финала на процеса по гарантирането на киберсигурността ви. Всяка година ставаме свидетели на множество вируси, създадени с идеята да експлоатират уязвимости и в най-новите версии на операционните системи. Затова, надградете защитата си със софтуер за киберсигурност, на който да може да разчитате и го ъпдейтвайте редовно.

За повече информация се свържете с Вашата компютърна поддръжка или с нас.

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »