....
liptrade logo2

Сравнение на производителността на Windows 8.1 и Windows 10

С излизането на компилация 10240 на операционната система Windows 10, много потребители получиха възможност да тестват „почти финалната“ версия, от което се възползваха специалистите на уеб-портала PCWorld. Досега се коментираха предимно промените в потребителския интерфейс и новите функции, като например Windows Hello, Cortana и други. PCWorld разглежда друг аспект на операционната система – нейната производителност.

Тестовете са направени с помощта на лаптоп модел HP Spectre x360 с процесор Intel Core i5-5200U, 8 GB оперативна памет тип LPDDR3 и SSD с обем 128 GB. Използван е бенчмаркът PCMark 8 Creative Conventional, който симулира ежедневни задачи като работа с браузър, редактиране на фотографии и клипове, видеочат и игри. Преимуществото на Windows 10 е минимално. Същата ситуация се наблюдава при WinRar, CineBench, Valve Particle Test, 7Zip, Passmark и 3DMark.

При игрите, когато не се използва DirectX, разликата също е минимална но е по-ясно изразена. Тествана е играта Tomb Raider на конфигурация с процесор Intel Core i7-4770K, 16 GB DDR3-1600 оперативна памет и видеокарта GeForce GTX 980 (еднакви драйвери).

Тестовете не включват измерване продължителността на автономната работа, файловата система и други. Производителността на двете операционни системи е почти еднаква. Остава да видим тестове с DirectX 12.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »