....
liptrade logo2

Xiaomi Redmi 2A демонстрира твърде ниски резултати при тестовете

По случай петгодишния си юбилей Xiaomi представи пет нови устройства, едно от които е смартфонътRedmi 2A- изключително евтина версия на нашумелия Xiaomi Redmi 2. Основната разлика е в чипсетите – вместо Snapdragon 410 в Redmi 2A се използва четириядренияLeadcore L1860Cс тактова честота 1,5 GHz.

 

Xiaomi закупи преди време производствените мощности на LeadCore и планира да използва тези чипсети само за производството на евтини смартфони. За съжаление, Leadcore L1860C не може да се похвали с добра производителност и по време на синтетичните тестове в AnTuTu интелигентният телефон събра по-малко от 23 хиляди точки.Крайният среден резултат от тестовете наAnTuTu 5.6.1смартфонът е22 737 точки. Смартфоните, базирани на MediaTek MT6732, който е почти еднакъв с чипа на Leadсore, с лекота преминава 30 000 точки.

Xiaomi Redmi 2A разполага с 4,7-инчов екран с резолюция 1280х720 пиксела и има 1 GB оперативна памет, основна камера с резолюция 8 мегапиксела, предна камера с резолюция 2 мегапиксела и акумулаторна батерия с капацитет 2200 mAh.
Xiaomi Redmi 2A поддържа честотите само на китайските LTE мобилни оператори и едва ли ще се появи в други държави. Да си припомним, че цената на това устройство е $96, но до осми април тази година е намалена на 80 американски долара.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »