....
liptrade logo2

Xolo и Nexian представиха фирмените си хромбуци Xolo Chromebook и Nexian Air Chromebook

Компаниите Xolo и Nexian представиха фирмените си хромбуци. И двете устройства са идентични по характеристики и дизайни, но са с различни обявени автономии. Тях също така ги обединява и ниската им цена.

 

Екраните и на двете устройства са 11,6-инчови, IPS-базирани с резолюция от 1366×768 пиксела. За да могат производителите да запазят достъпните цени на произведенията си, в основата им е използван 4-ядрения чип Rockchip 3288, на базата на ядрата ARM Cortex-A17 с тактова честота 1,8 GHz и графика Mali-T764. Оперативната памет на устройствата е добра – 2GB, а вградената обаче е доста малка – 16 GB, но желаещите могат да добавят microSD карти памет.За тези, които участват във видеоконференции, разработчикът е предоставил уеб-камера с ниска резолюция от 1-мегапиксела с възможност за снимане в резолюция 1280×720 пиксела. Картината се допълва от портовете USB 2.0, слота за карта памет и жака за слушалки. От безжичните модули в устройствата са предвидени Wi-Fi и Blietooth 4.0.

Капацитетът на батериите и в двете устройства е 4200 мАч. На Xolo Chromebook този заряд ще е достатъчен за до 10 часа работа, а на Nexian Air Chromebook – само 8. В активите на последния обаче присъства защита от водни пръски. Цените и на двете устройства са еднакви – около 365 лв.


Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »