....
liptrade logo2

Забравете Xperia, мобилното подразделение на Sony ще създава дронове

Мобилното подразделение наSonyзапочва съвместна работа с компанията за роботиZMP, като целта на съвместното сътрудничество е да бъде разработена нова технология за дронове.

ZMP, в която Sony вече е инвеститор, от известно време работи по технология за автономни коли, но сега за пръв път ще се заеме с летателни апарати.
„Нашата мисия е да създадем безопасен, забавен и комфортен начин на живот с роботизирана технология“,гласи изявлението на сайта на компанията.
Съвместният проект носи иметоAerosenseи работата по него трябва да стартира от началото на август, като за целта са заделени около 800 000 долара.
„Sony Mobile Communications и ZMP Inc. се споразумяха да си сътрудничат по разработката и пускането на корпоративни решения с помощта на самоуправляващи се летателни апарати и обработка на данни в облака“,на свой ред казва Sony.
Така в рамките на партньорството японският гигантще предостави камерата, сензора и комуникационната технологияза нуждите на ZMP. На свой ред, тя ще се занимава с роботиката, за да бъдат създадени дронове, които правят снимки и изпращат събраните изображения директно в облака. Ключовата дума от горното изявление е“корпоративни“, което означава, че Sony се прицелва в бизнес клиентите си.
Първите дронове по новата програма трябва да полетятпрез 2016 г.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »