....
liptrade logo2

Идва залезът на таблетите, а плочите се възраждат

Смартфоните стават по-универсални и по-големи, ноутбуците – по-леки и удобни, а това прави таблетите излишни, сочи прогноза на консултантската компания Deloitte
Наближава залезът на наскоро започналата епоха на таблетите, сочи прогноза на Deloitte

Няколко най-значими събития и тенденции през настоящата година набеляза консултантската компания Deloitte в ежегодния си доклад, посветен на технологиите и телекомуникациите.

Още в началото на 2017 г. броят на устройствата, оборудвани с четец на пръстов отпечатък, ще превиши 1 милиард, твърдят анаизаторите. Всеки четец ще се използва средно по 30 пъти на ден, а това означава над 10 трилиона използвания на пръстов отпечатък годишно.

Над 90% от устройствата с четци на пръстов отпечатък са смартфони и таблети. Към края на годината четци ще имат 40% от смартфоните в развитите страни (спрямо 30% в средата на 2016 г.), а към края на десетилетието тези устройства ще намерят разпространение по целия свят, подобно на вградените камери на смартфоните в момента.

Прочети повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »