....
win10_LIP Trade

КОГА MICROSOFT ЩЕ СПРЕ ПОДДРЪЖКАТА НА WINDOWS 10?

С излизането на Windows 11 все повече от вас се питат до кога могат да продължат да ползват Windows 10 безопасно. Ние можем да ви отговорим.

Поддръжката на Windows 10 ще приключи през Октомври 2025.

Според официални данни от Microsoft поддръжката на Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Enterprise & Windows 10 Education ще спре на 14 октомври 2025 г. Това значи, че тези версии на операционната система ще спрат да получават апдейти по сигурността от Microsoft. Спрат ли тези апдейти всичко зависи от вас. Каквито и уязвимости да се появят в ОС Win 10 след тази дата, то Microsoft няма да ги оправя. Ето защо е желателно да преминете към Windows 11 преди тази дата. След това поддръжка ще продължи да получава само Windows LTSC. Това е специализирана ОС на Windows за бизнеси, които се нуждаят от дългосрочна поддръжка. Поддръжката за тази операционна система ще спре на 09 януари 2029 г.

Колко дълго може да ползвате Windows 10?

Windows 10 няма да спре да работи като с магическа пръчка на 14 октомври 2025 г. Може да продължите да го ползвате, но вашата сигурност няма да бъде гарантирана от Microsoft. С развитието на зловредния софтуер (фишинг атаки, отдалечени атаки, крипто вируси и тн) ползването на неподдържана операционна система поставя под огромен риск вашата лична информация. Ето защо в удобен за вас момент е препоръчително да минете на новата OS Windows 11 преди датата 14.10.2025 г.

 За повече информация се свържете с Вашата компютърна поддръжка или с нас.

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »