....
Защо няма доббър безплатен VPN

НАЙ-ДОБРИЯТ БЕЗПЛАТЕН VPN ИЛИ 5 ПРИЧИНИ ЗАЩО НЯМА ТАКЪВ!

Сериозно трябва да се отнесете за Вашата IT сигурност и защита на лични данни.

Добрият VPN е като добрият бодигард. Ще ви пази от натрапници, несигурни места и капани. Какво е VPN? VPN най-общо казано e съвкупност от технологии, която свързва компютрите в интернет и след това криптира информацията, която се обменя пом/у им. Когато чуете, че някой доставчик осигурява безплатен VPN, то първия въпрос, който трябва да си зададете е „Каква е изгодата за доставчика? “

С увеличаването на зловреден софтуер, който краде пароли на потребители бизнеса с платен VPN процъфтява. Според доклад на Global Web Index бизнеса с VPN услуги през 2022 г. ще е на стойност 35 млрд. $.

Този бизнес привлича много софтуерни фирми и намирането на подходящ VPN е трудна задача в момента. Едно е сигурно. НИКОГА НЕ ПОЛЗВАЙТЕ БЕЗПЛАТЕН VPN!!! Ще изброим 5 причини защо това е така.

  1. Безплатният VPN просто не е сигурен.

Поддръжката на необходим хардуер и експертиза за VPN на големи мрежи е скъпо начинание. Някой трябва да плати този разход. Като потребител на VPN услуга вие плащате с вашите пари за добра услуга или с вашите данни за безплатна такава.

Около 86% от безплатните VPN приложения за Android & iOS, което значи милиони инсталации имат неприемлива политика, която касае личните ви данни. Тя варира от обикновена липса на прозрачност до откровено споделяне на личната ви информация на трети страни. Apple § Google взимат мерки с/у приложения, които споделят вашите данни на трети страни, Маркират ги като несигурни, но въпреки всичко потребителите продължават да ги свалят и инсталират.

  1. Може да хванете зловреден софтуер.

Според проучване на CSIRO 38% от безплатния VPN за Android има зловреден софтуер. Т.е. шанса да се заразите чрез такова приложение е огромен. Според Symantec само за 2018 г. има над 18 млн. случаи на заразяване на мобилни устройства с криптовирус. Или това е 54% ръст спрямо предходната година.

  1. Реклама

Безплатните VPN услуги са пълни с реклами. Рекламите, които излизат са в повече от нормалното. Отделно в тях има тракери, които следят вашето уеб поведение като потребител.

  1. Бавно зареждане

Една от основните прични потребителите да ползват VPN услуга е да са свързани към предплатени платформи за съдържание (Netflix, HBO, Hulu) от държави, които блокират достъпа до тях. Голяма част от безплатните VPN приложения работят по-бавно, което води до прекъсване на услугата. Някои от доставчиците на безплатен VPN (Hola VPN) са хващани директно кражба на bandwidth от техните потребители, който е препродаван на трети страни.

Отделно безплатния доставчик на VPN обикновено плаща на по-малко сървъри, които да подпомагат услугата.

  1. Платените версии стават все по-добри

Добрите новини е, че в момента има огромно разнообразие на платени варианти за VPN от солидни доставчици на тази услуга. Може да се поинтересувате от различни ревюта и рейтинги в интернет. Също така има много добри опции за VPN мобилни телефони.

Още по темата

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПОЛЗВАТЕ VPN ПРИ СВОБОДНИ ОБЩЕСТВЕНИ WIFI МРЕЖИ?

За повече информация се свържете с Вашата компютърна поддръжка или с нас.

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »