....
Shopping

ХАРЧИТЕ С 41% ПОВЕЧЕ, АКО ПОЛЗВАТЕ ТЕЛЕФОНА СИ ДОКАТО ПАЗАРУВАТЕ

Причината за това е, че ходите по-бавно и повече м/у стелажите със стоки.

Ако ползвате вашия телефон докато пазарувате, това може да увеличи вашата сметка на касата с около 41% средно.

Клиентите на големи супермаркети, които проверяват своите съобщения, браузват в социалните мрежи или приемат обаждания по време на пазаруване се движат по-бавно от тези, които държат своя телефон в джоба.

Те също минават през повече стела и така се сблъскват с повече продукти. С всяка секунда прекарана на телефон всеки един от нас харчи м/у ~45 – 90 ст. (~0,25 $ – 0,50 $) повече на касата.

Тези навици за пазаруване са изследвани в няколко различни държави от няколко университета Университет Бат, Училището по Икономика на Стокхолм, Колежа Бабсън в Мазачузетс и Университета на Тенеси.  

В изследването на определн брой пазаруващи са поставени очила, които следят погледа на тези, които ползват телефон и на тези, които не ползват.

Изследователите измерили времето на двете групи, колко време прекарали в магазина, броя на продуктите,  в/у които попадал погледа им, колко дълго говорели по телефона, как са се движели из магазина, колко са платили на касата на излизане и други поведенчески фактори.

Резултатите показали, че ползването на телефон увеличава времето прекарано в магазина, броят на покупките и сумата, която платили.

Излседователите обясняват тези резултати с това, че телефона разсейва клиентите от техния предварително подготвен списък с покупки и тяхното т. нар. „пазаруване на автопилот“ (пазаруване, в което клиентите минават и взимат техните рутинни покупки). Когато се движат по-бавно погледа на  клиентите попада в/у по-голям диапазон от продукти, което ги кара да купуват допълнителни стоки. Това напълно преобръща схващането на голям брой експерти в търговията на дребно, че ползването на телефон пречи на пазаруването.

Ако се опитвате да спестите, не вадете телефона си от джоба в магазин!

Тези, които ползват телефон прекарват средно 15,37 мин. в магазина, а тези без телефон около 10,92 мин.

Телефонът може да ви спести пари в магазина само на опашката на касата за плащане. Там телефонът ви пази от купуването на т. нар. „емоционални покупки“. Изследването показва, че там клиентите взимат по-малко стоки от нормалното докато ползват телефона си.

Цялото изследване е публикувано в Journal of Marketing.

За повече въпроси се обърнете към вашата компютърна поддръжка или към нас.

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »