....
liptrade logo2

Швейцарските пощи ще доставят пратки с дронове

Ако идеятаAmazonда доставя покупките на свои клиенти с дронове ви се струва добра, то какво тогава ще кажете за възможността редовната поща също да се разнася по този начин?

 

Именно това е хрумването наSwiss Post- националната пощенска служба на Швейцария.
Още от този месец тя ще започне да тества“използването на дронове за комерсиални цели“и по-точно за доставката на писма и пощенски пратки с тези безпилотни летателни апарати.
Пощенската служба ще си партнира с американската компанияMatternet, която ще осигури дроновете. Сред тях е т.нар. модел ONE, който има капацитета да пренасяпратки с тегло до 1 килограм на разстояние до 16 километра, при това с еднократно зареждане. Тъй като дронът ще трябва да достави пратката на определен адрес, той е програмиран да следва предварително зададен летателен маршрут.
Успоредно с доставките на поща, Swiss Post ще проведе тестове и за използването на дронове в по-екстремни ситуации, като например придоставянето на лекарствав райони, където бушуват бури или когато проби трябва да се занесат максимално бързо до някоя лаборатория. Компанията Mаtternet е извършвала именно такава дейност в Хаити, където дроновете ѝ са доставяли лекарства.
Пощенската служба казва, че ако пилотната програма бъде успешна, тя ще продължи във фазата на втори тестове. Властите се надяват, че ако всичко върви по план, до няколко години доставките с дронове ще станат стандарт за страната.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »