....
Woman hands plugging a charger in a smart phone

11 СЪВЕТА ЗА ПО-ИЗДЪРЖЛИВА БАТЕРИЯ НА ТЕЛЕФОН

Много малко са нещата, които са по-дразнещи от това да умре батерията на  вашия телефон по средата на работния ден. Ако нямата зарядно устройство под ръка, деня ви е загубен. Независимо от модела на вашия телефон издържането на цял ден на вашата батерия понякога се превръща в Херкулесов подвиг и то благодарение на все повече приложения и данни, които работят на нашите устройства.

Въпреки всичко има няколко елементарни трика, чрез които може да удължите ползването на вашата батерия през деня. Ето някои по-важни, които сайта Indy100 предлага:

1.Не зареждайте телефона си цяла нощ.

Това може да не звучи много логично, но зареждането по цяла нощ на вашия телефон не е добре за батерията. Според някои специалисти микрозареждането на телефона м/у 99% и 100% скъсява живота на батерията. Телефонът спира да зарежда при 100% и започва да зарежда като батерията падне на 99%. Този цикъл се повтаря цяла нощ докато в свързан телефона към зарядното, а това не е добре.

По-добре зареждайте телефона през деня за по-кратък период, отколкото да го закaчите  към ел. мрежа за цяла нощ. Това е лесно, ако работите в офис и не толкова, ако работата ви е свързана с излизане.

 2. Изключете ненужните приложения.

Андроид и iOS имат вече функции, които анализират кое приложение изтощава най-много батерията. Изключвайте тези, които не ви трябват в момента.

3. Намалете яркостта на екрана

Част от атрактивноста на телефоните са хубавите цветни дисплеи, с които разполагат. Яркостта на дисплея е доказан убиец на продължителноста на работа на батериите. Хубаво е да махнете автоматичния режим на яркост на дисплея и да намалите яркостта.

4. Изключете вибрациите на телефона

Истината е, че вибрациите консумират повече от тона на звънене. Ето защо е хубаво да ги изключите, ако искате да запазите батерия. Вибрациите са важни при тиха среда на важна среща, например. Тогава може да намалите интензитета на вибрация.

5. Намалете времето за изгасване на екрана.

Не всички телефони има функцията да се самозаключват, ето защо периода, който задаваме са гасене на екрана е важен.

6. Изключете Bluetooth

Bluetooth-a e друг сериозен консуматор на батерия. При възможност, изкючете го.

7. Изключете предупредителните сигнали.

Няма нужда да имате предупреждения за абсолютно всичко като получена поща, съобщение във Facebook, Messenger, WhatsApp и тн. Тези от вторестепенно значение може да бъдат елеминирани.

8. Спрете email проверката.

Ако не е толкова важна пощата, може да я настроите да проверявате за нови мейли ръчно,  или на по-дълъг период от време.

9. Изключете GPS или услугите по определяне на местонахождението ви.

От време на време може би  сте забелязали малките съобщения, които някои приложения изискват разрешение да следят местонахождението ви. Почти всички приложения всъщност го изискват, но реално погледнато малко приложения има смисъл да използват тази функция. При повечето е безсмилена.

10. Поддържайте вашия телефон на охладен

Ако усетите, че телефонът ви е по-горещ от обикновено, то значи, че или позва прекалено много ресурс за някое приложение, или се зарежда. Избягвайте директната слънчева светлина. Телефонът работи по-добре на хладна температура.

11. Купете си голяма външна батерия (power bank) или направо телефон с по-голяма батерия

Ako никоя от тези хитрини не е помогнала много за удължаване на периода на ползване на батерията, то винаго може да инвестирате в голяма външна батерия или в телефон с по-голяма батерия.

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »