....
liptrade logo2

Китай влага $182 милиарда за модернизацията на своята Интернет-структура

Китай официално съобщи, че започва грандиозна реформа за модернизиране на своята Интернет-структура. За тази цел е предвидена баснословна сума.182 милиарда американски долара ще бъдат вложени за изграждането на най-съвременни мрежи от оптични влакна, както и за бърза 4G връзка за цялата страна. Реформата ще продължи две години и половина.

 

 

Китайските власти съобщиха, че правителството ще инвестирадо края на тази година 69,3 милиарда щатски долараза изграждане на нови мрежи. Следващата инвестиция в размер на $112,8 милиарда ще бъде вложена в Интернет-структурите на Китай до края на 2017 година.

Властите на Великобритания например, през последните няколко години са инвестирали в в своята Интернет-структура $1,22 милиарда или около 20 американски долара на един активен потребител. Китай ще инвестира по $132 на един активен потребител.

Много анализатори предполагат, че новата инфраструктура ще подобри работата и на „Великата китайска защитна стена“ известна още и като „Златния щит“.

Официални представители на Китай споделиха, че към 2017 година всички китайски градове и 80% от китайските села ще имат 100 Mb/s оптични мрежи. Отделно всички градове и села в Китай ще имат достъп до 4G мобилни мрежи със скорост до 30 Mb/s.Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »