....
navici

4 техно навици, които трябва да зарежете веднага!

С настъпването на Новата Година защо да не се отърсите от някои стари навици, с което вашия живот в света на технологиите да стане по-лесен? Знаем, че старите навици умират трудно, промяната става трудно. За това включихме няколко линка с инструкции, които да ви помогнат да се отърсите от старите привички.

1. Да използвате едни и същи пароли на различни сайтове

Никога не използвайте една и съща парола на различни сайтове. Ако този сайт го хакнат, то данните, които сте записали в него могат да се използват по много различни начини с/у вас. Ако разчитате само на Вашата памет, наистина не е много удобно, а и трудно да помните толкова много пароли. Хубаво е да ползвате програма мениджър за пароли като KeePass или LastPassС такава програма помага да запазите различните си пароли, потребителски имена в различни сайтове или акаунти. Те също имат вградени генератори за пароли плюс още няколко интересни функции като напомняне за смяна на парола, например.

2. Да не си архивирате снимките.

Редовно синхронизирайте снимките от телефона си на вашия компютър или в облака (особено в случаите, когато смартфона Ви е основната ви камера за снимане). След архивиране на снимките на компютъра, веднага правете още един архив на външен носител (външен диск, DVD, NAS устройство и др.) Може да правите архив и в някои облачни услуги като Google +DropBox и др.

3. Да не обръщате внимание на настройките на Вашия Facebook акаунт

Внимавайте какво, как и кога качвате във Вашия Facebook акаунт. Посететв настройките във Facebook и направете така, че да може да се вижда само нужната информация от определени хора. Няма нужда абсолютно всеки да има възможност да вижда и знае абсолютно всичко за Вас. Колегите от www.cnet.com дават няколко препоръки как да направите Вашия Facebook акаунт по-сигурен.

4. Да пускате Flash на вашия компютър

Всички сме фенове на онлайн видеото, но понякога Flash Player-а може да претовари вашата система. Ако използвате Google Chromeможе да свалите следното приложение Flashcontrolако ползвате FireFoxто подходящата приставка FlashBlockКато си качите тези приставки, по подразбиране няма да ви се зарежда видео на Flash. Трябва да вкарате сайта в бяла листа (whitelist), за да може при следващо стартиране да ви зареди видеото автоматично в този сайт. При включена такава приставка ще се учудите колко много батерия може да спестите на Вашия лаптоп, ако Flash Player-a Ви е блокиран по подразбиране.

 

Екип на „ЛИП Трейд“ ООД

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »