....
liptrade logo2

Броят използвани пръсти не оказва влияние върху скоростта на въвеждане на текст с помощта на клавиатурата

Счита се, че десетопръстната система за въвеждане на текст с помощта на клавиатура е най-бърза. Това се втълпява на курсовете по машинопис, така работят професионалните програмисти при въвеждането на сорс-кода на своите програми. Но никой никога не е изучавал стратегиите за въвеждане на текст и кой всъщност е начинът за най-бързо въвеждане на текст с помощта на клавиатура.

Финландските специалисти от университета „Аалто“ подробно изследваха различните начини за въвеждане на текст и разкриха изумителен факт. Оказа се, че въвеждането на текст с помощта на стандартна клавиатура въобще не зависи от броя пръсти, използвани при въвеждането. Хората, които сами са се научили на машинопис и използват един-два пръста на всяка ръка, въвеждат текста със същата скорост, с каквато въвеждат професионалистите, използващи десетопръстната система, които въвеждат текстовете „на сляпо“.

Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »