....
liptrade logo2

Исканията от правителства за данни от Facebook са се увеличили с 24 процента

Facebook обяви данните от своя трети доклад Government Requests Report, който трябва да хвърли повече светлина относно размера на данните, които правителствата по света се опитват да получат от социалната мрежа.

В новото издание на доклада Facebook отбелязва, че броят на исканията за разкриване на информация от държавни институции се е увеличил с 24 процента спрямо предното издание на доклада и към най-голямата социална мрежа в света са били отправени точно 34 946 искания от правителства от цял свят.

В същото време с 19 процента са се увеличили и случаите, когато данни не са били предоставени.

Facebook твърди, че продължава да работи усилено, за да не разреши искания, които не са достатъчно добре обосновани и не изглеждат наложителни. През юни тази година компанията се бореше срещу решение на окръжен съд в Ню Йорк, с което се изискваха данните на 381 потребители на Facebook. Facebook отказа да изпълни нареждането с аргумента, че исканията за събиране на дигитални данни трябва да са също толкова конкретни и специфични, както и полицейските нареждания за обиск и откриване на физически доказателства.

За отбелязване е и факта, че новото издание на Government Requests Report бе обявено в деня на частичните избори в Съединените щати сякаш, за да послужи като леко напомняне на гласоподавателите, отиващи към урните.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »