....
liptrade logo2

Видео клиповете във Facebook се гледат по 4 млрд. пъти на ден

Facebookсе превръща във все по-популярна видео платформа и навярно няма да е преувеличено, ако кажем, чеYouTubeима повод за притеснение от възхода на социалната мрежа.

 

 

Оглавяваната от Марк Зукърбърг компания, която миналата година направипромени в алгоритъма си, за да даде предимство на видеото, вече регистрира4 милиарда гледания на видео клипове всеки ден. Това е с цял 1 милиард повече, откакто през януари 2015 г. Facebook обяви, че видео съдържанието се гледа по 3 милиарда пъти дневно.
Видеото във Facebook, което е относително по-нова услуга спрямо стартиралата през 2005 г. YouTube, съществува от известно време, но едва през 2014 г. компанията започна да гледа по-сериозно на него.
За сравнение, YouTube достигна 4 милиарда гледания през 2012 г. или около 8 месеца, след като отбеляза 3 милиарда и 7 години, след като стартира.
Може би основната разлика в полза на Facebook е, чевидеото идва директно в актуалния списък с новинитена потребителите, където те така или иначе прекарват по-голямата част от времето си. С други думи, за да намерят видео съдържание, на тях не им се налага да напускат пределите на Facebook.
На свой ред, социалната мрежаGoogle+, която също е интегрирана в YouTube, не би могла да се надява на подобен обхват. Хората не стоят в G+ постоянно, обновявайки своите профили с надеждата да видят какво гледат и споделят приятелите им.
За момента Facebook не предлага начин на създателите на видео съдържание да печелят от него, но когато това стане, популярността на видеото в социалната мрежа ще скочи още повече. Всичко това създава първия прецедент зареален конкурент на YouTubeи все още не е ясно какво възнамерява да направи Google, за да се пребори за потребителите на YouTube.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »