....
liptrade logo2

Google е на път да купи компанията за мобилни разплащания Softcard

Интернет гигантът Google е готов да направи важна крачка в привлекателния бизнес на мобилните разплащания със закупуването на компанията Softcard.

Softcard е съвместна инициатива от 2010 г. на мобилните оператори AT&T, Verizon и T-Mobile и за да я придобие, Google може да плати малко под 100 милиона долара.

Засега и двете компании отказват официален коментар, но слухът е тиражиран от влиятелния всекидневник The Wall Street Journal.

 

Евентуалната сделка ще означава, че Google ще навлезе по-сериозно в бизнеса с мобилни разплащания – технология, която напоследък получава особено внимание в Силициевата долина, включително и сред компании, които се опитват да разширят бизнеса си отвъд своята традиционна дейност.

Откакто eBay закупи PayPal за 1.5 милиарда долара през 2002 г., дузина компании – и малки, и големи – се опитват да се превърнат в предпочитаната платформа за мобилни и интернет разплащания.

Приложението на Softcard за Windows Phone и Android използва NFC технология за безжични плащания и се приема от над 200 000 търговски обекта в Съединените щати. То позволява директно плащане през смартфона от кредитни и дебитни карти на банки като American Express, Chase, Wells Fargo и др.

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »