....
liptrade logo2

Microsoft премахна 19-годишен бъг в Windows

Microsoft официално е премахнал най-стария бъг в операционната система Windows. Пропускът в сигурността на софтуера е бил налице цели 19 години, но едва сега от компанията са го забелязали и са го отстранили, разкрива авторитетният сайт BBC.
Според информацията бъгът, известен като WinShock, позволява на хакери от дистанция да въвеждат различни кодове в компютрите на потребителите, ако в този момент потребителят разглежда опасни страници чрез Internet Explorer. Смята се, че пропускът в сигурността съществува във всяка версия на Windows за компютър от дебюта на Windows 95 насам.

Като цяло този проблем е налице от доста време и е странно колко много неточности са били открити, а тази не“ споделя изследователят на IBM Робърт Фрийман, който е част от отбора, открил WinShock.

От IBM уточняват, че WinShock разчита главно на системи, използващи често Internet Explorer, но с новия пач на Microsoft тази неточност е била отстранена окончателно. От компанията споделят, че нямат сведения за засегнати от бъга.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »