....
liptrade logo2

Netflix иска да присъства в 200 държави до 2 години

Лидерът в онлайн стрийминга на видео съдържание Netflix има доста сериозни планове за своята експанзия и не се свени да ги обяви.

„Нашата стратегия за експанзия в международен план през последните години бе да се разширяваме колкото може по-бързо и в същото време да продължаваме да бъдем на печалба“, казва изпълнителният директор на Netflix Рийд Хейстингс по време на презентация, свързана с обявяването на финансовите резултати на компанията за Q4 2014.

 

„Напредъкът ни бе толкова голям, че планираме да завършим глобалната си експанзия в рамките на следващите 2 години. Това ще бъде по-рано от очакваното, но считаме, че от 2017 г. нататък вече можем да генерираме солидни глобални приходи“.

„С помощта на страхотния растеж на мобилните устройства и интернет като цяло, навлизането на 200 пазара по света е възможно“, казва още Хейстингс.

Тези дръзки твърдения бяха подплатени и със солидни финансови резултати – в последното тримесечие чуждестранните абонати на Netflix са се увеличили с още 2.43 милиона души и в момента услугата има общо 18.28 милиона абоната от 50 международни пазара. Към края на 2014 г. в Съединените щати компанията има 39 милиона абоната или с 6 милиона повече спрямо преди една година.

За последното тримесечие чистата печалба на Netflix е 83 милиона долара, като за сравнение през Q4 2013 тази цифра бе „само“ 48 милиона долара.

Следващата основна цел на компанията е да навлезе на пазара в Китай.

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »