....
images_Novini_2015_381888-alarm-clock

За какво може да послужи вашия стар таблет

Рано или късно всяка джаджа, което купувате остарява и става ненужна. Същото важи и за таблетите. Купувате, ползвате и след някоя и друга година стария ви таблет вече е заместен от нов. Сайтът www.pcmag.com дава някои идеи, които може да приложите и да ползвате на вашия вече стар таблет.

1. Часовник-аларма

Старият таблет спокойно може да подмени вашата радио-аларма на нощното ви шкафче. Подходящо приложение от Android Playstore e Night Clock .

 

2. Вълшебно огледало

Ако ви е писнало от обикновешно огледало, то може да закачите таблета на стената в режим selfie и да се оглеждате. Ако сутрин изглеждате достатъчно секси, може да се снимате и да качите снимакта в социалните мрежи на момента. ВНИМАНИЕ не забравяйте контакт наблизо!

 

3. Метео станция на вашето бюро

Ако искате да знаете времето навсякъде, то просто може да превърнете таблета в станция, която да показва прогнозата за времето навсякъде по света. Трябва да си качите от Android Store Weather and Time Widget. Разбира се има и други приложения. Аз лично ползвам Transparent Clock & Weather.

4. Скайп станция

Таблетът може да бъде ползван са

мо за скайп. През цялото време да бъде включена програмата Skype на него и така няма да заема място на монитора, на който работите докато си говорите с приятели. Така хем работите, хем лаф става!

5. Отдалечен монитор на вашия компютър

Една от най-полезните функции, които по принцип може да ползвате на вашия таблет е отдалечен монитор на вашия компютър. С програмата Chrome Remote Desktop може да достигнете десктопа на вашия компютър и да го упрвлявате напълно от вашия таблет. Програмата е много удобна. Има някои специфики при ползване, но върши работа. Единствения недостатък е, че не можете да прехвърляте файлове между компютъра и таблета и обратно чрез нея.

 

6. Може да го ползвате за радио

Таблетът може да го ползвате за музикален плейър или радио. Може да стриймвате музика през приложения от рода на Spotify или слушате радио. Любимото ми приложение, което ползвам на телефона за радио е TuneIn Radio. Супер е! Вместо политика, може да слушате някоя блусарска станция от другия край на света.

 

7. Дисплей, който изобразява изкуство

Закачете таблетът на стената. Не забравяйте да е близо до контакта!!! Свалете някое приложение от рода на Art of Glow. Дайте воля на вашия скрит талант към изкуството и може да получите някоя картина, с която да впечатлите вашите гости поне за първите 15 мин.

8. Слайдер на снимки.

Ако нямате такава джажда, която беше много модерна преди няколко години. Особено за подарък. Аз лично съм подарявал най-малко 5. Таблетът ви може да се превърне в перфектния слайдер за снимки. 

9. Място за бележки на хладилника

Ако са ви писнали лепящите се листчета, които лепите по хладилника, то същата роля може да играе и стария ви таблет. Наистина, първото и най-важно нещо е да го закрепите добре. А после приложения, колкото искате. ColorNote, например. Внимавайте с отварянето на хладилника!

10. Първия таблет на вашетео бебе

Идеален е за филмчета и бебешки игри. Хубаво е да има калъф, но и без калъф става. Запомнете таблетът не може да бъде вашия babysitter, но може да ви даде малка почивка.

11. Модерен поднос за напитки

Ако не ви е допаднало нито едно от вече изброените приложения на вашия стар таблет, то може да го ползвате като супер модерен и технологичен поднос за напитките на вашите гости. Наистина ще бъдат много впечатлени. Особено ако разлеете някоя чаша и благодарение на него не падне нито капка на пода!

 

 Ако не сте закупили нов таблет, който да замени вашия стар многоцелеви таблет, то може да го направите в shop.liptrade.eu

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »