....
liptrade logo2

Масирана хакерска атака удари Sony Pictures

Филмовото подразделение на Sony е била обект на мащабна хакерска атака, извадила от строя всички компютри в офиса на компанията.Новината за атаката се появи най-напред в тема в Reddit, където потребител, работещ в Sony Pictures, публикува снимка на един от засегнатите компютри.

От нея личи надписа Hacked by #GOP и настояване условията на хакерите „да бъдат изпълнени“. Отдолу има и линкове към изтеклите данни.
Съобщението поставя краен срок, който вече изтече като в противен случай събраната информация за финансови данни и частни ключове, даващи достъп до сървъри на Sony Pictures, ще бъде пусната в мрежата.

Малко по-късно анонимен източник от Sony Pictures потвърди атаката с обяснението, че „един сървър е бил ударен и от там тя се е разпространила на всички останали“.

„Всички работим от вкъщи. От офиса дори не може да се влезе в интернет“, казва същият източник. Служителите на компанията са били предупредени да не влизат в корпоративната мрежа и дори да не проверяват имейлите си, както и да изключат WiFi достъпа на мобилните си устройства.

Sony Pictures е регистрирана в Съединените щати компания, която се занимава с дистрибуцията на филмите и ТВ сериалите на филмовото подразделение на Sony.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »