....
liptrade logo2

Windows 7 продължава да доминира операционните системи

Net Applicationsобяви месечните си резултати за най-популярните операционни системи и за 14-ти пореден месецWindows 7продължава своя устрем към върха.

 

Тази версия на операционната система наMicrosoftвсе още е едноличен фаворит и в момента има доста стабилния дял от 58.94 процента от OS пазара.
Въпреки, че е абсолютният ветеран в групата,Windows ХРсе държи максимално добре за възрастта си и се радва на 15.93 процента дял, независимо от това, че Microsoft прекрати активната си поддръжка за старата операционна система преди малко повече от година.
От друга страна,Windows 8.1никога не стана толкова популярен, колкото се искаше на Microsoft и поради това не е изненада, че тази версия е едва на трето място със само 11.61 процента.
След това идваOS X, която сега се намира на 4.23 процента от компютрите. Тук е регистрирано малко увеличение, след като предния месец тя бе с 3.96 процента.
Само времето може да покаже дали Windows 7 ще успее да задържи лидерското място, когатоWindows 10се появи, но ако ранните цифри за предварителното разпространение на предстоящата операционна система са някакъв знак, двете ще имат доста оспорвана година. Microsoft използва своята конференция Build през миналата седмица, за да ни покаже някои нови характеристики като безплатната платформа за програмиранеVisual Studio Code, която ще работи не само с Windows, но и с OS X и Linux. Освен това научихме още, че Windows 10ще може да подкарва iOS и Android приложенияс минимални модификации.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »