....
liptrade logo2

Yahoo въвежда нова система за логване, която се отказва от паролите

Yahooобяви, че започва пускането на нова система за логване, която премахва нуждата потребителите да помнят досадни пароли, а вместо това е базирана на нещо, което всеки има със себе си -мобилен телефон.

 

 

 

След като бъде веднъж активирана, новата система работи по следния начин: на екрана за логване въвеждате потребителско име, Yahoo виизпраща SMS със съвсем нова парола,която въвеждате в сайта на Yahoo и сте логнати във всички платформи и услуги на компанията.
Тази система е свързана с двустепенния формат на проверка, който изисква парола и специален код, който обикновено се изпраща до телефона или се генерира от приложение. Разликата е, че в случая с Yahooсе нуждаете само от едно нещо- вашия телефон (плюс, разбира се, и потребителското ви име).
Може би е логично да я наречем система с едностепенен формат на проверка, както и да отбележим, че тяочевидно не е чак толкова сигурна, тъй като всичко, от което някой се нуждае, за да влезе в акаунтите ви е вашия телефон плюс това да знае потребителското ви име. В същото време, системата е много по-лесна, отколкото да помните уникални пароли или да инсталирате нови приложения, за да се логнете.
Кратките съобщения на Yahoo работятсамо с истински мобилни номера, а не с VOIP номера като Google Voice например и идват след 10-15 минути.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »